Voorspelbaar leerkrachtengedrag in beeld

Gratis masterclass (wegens succes herhaald)

Voorspelbaarheid verwijst naar: weten wat er komen gaat, of anders gezegd: wat mogen de leerlingen van jou verwachten en jij van de leerlingen. Een voorspelbare leerkracht biedt structuur, bevordert de zelfstandigheid van leerlingen en reguleert impulsief gedrag. De inhouden van deze thematiek worden ondersteund door beelden vanuit de praktijksituatie.

Tijdens deze masterclass wordt in eerste instantie ingegaan op de impact van het werken met beelden. Vervolgens staat het thema voorspelbaarheid in leerkrachtengedrag centraal.

Het maken van beeldopnamen in een klas en het vervolgens nabespreken, is voor velen geen alledaagse bezigheid. Daarnaast is het voor degene die in beeld is gebracht dikwijls spannend. Collega’s die hier geen ervaring mee hebben, geven nogal eens aan dat ze verwachten dat hierdoor hun zwakheden/minder geslaagde onderwijssituaties door beeld worden bekritiseerd en uitvergroot. Bij de methodiek van School Video Interactie Begeleiding (S-VIB) is dit nooit de bedoelding. Het gaat er juist om, dat je naar jezelf kijkt, reflecteert, je bewust wordt van het eigen handelen en wat daarbij tot een succesvolle situaties leidt. Beelden zijn daarbij heel ondersteunend en verhelderend.

De masterclass wordt verzorgd door drs N.(Niek) A.H. Zewald. Niek is - naast directeur van Iselinge Academie - opleider S-VIB

Voorspelbaar leerkrachtengedrag in beeld

PrijsGratis

Duur16.00-17.30 uur

PlaatsDoetinchem

Startdatum1 oktober 2020

inschrijven